Hvordan starte med dropshipping

Dette blogginnlegget er skrevet i samarbeid med Jesper Hjellen.

Vil du begynne å selge på nettet, men har ikke egentlig kapital? Eller kanskje du ikke er sikker på om det er noe for deg og at du vil teste vannet først? Hvis du svarte ja på en av disse, kan en dropshipping-virksomhet være svaret. Det er en utmerket inngangsport til nettbutikk som krever mindre økonomiske innspill enn en vanlig nettbutikk, pluss at du ikke trenger et lager for å komme i gang. Så hvordan fungerer dropshipping nøyaktig? Hva er fordelene og ulempene ved å bruke denne metoden for oppfyllelse av e-handel? Hvor kan du finne en dropshipping-leverandør? Enda viktigere, hvordan kan du tjene på det? Gjennom denne artikkelen vil vi svare på alle disse spørsmålene, samt noen hensyn å ta hensyn til når du driver en dropshipping-virksomhet på Amazon, eBay og andre online markedsplasser. Hva er dropshipping og hvordan fungerer det? Fordeler med en dropshipping-virksomhet Ulemper ved en dropshipping-virksomhet Hvordan finne lønnsomme produkter til dropship Hvordan finne dropshipping leverandører Dropshipping på eBay Dropshipping på Amazon Hva er dropshipping og hvordan fungerer det? La oss starte med hva dropshipping faktisk er. Dropshipping er en metode for detaljhandel der butikken aldri fysisk har produktene den selger. I stedet, når forhandleren selger et av produktene den lagerfører på hjemmesiden sin, kjøper de varen fra en tredjepartsleverandør som deretter sender varen direkte til sluttkunden. Så, den elektroniske selgeren faktisk aldri ser, holder eller sender varen, de annonserer den effektivt for leverandøren og markedsfører opp prisen på produktet slik at de kan tjene penger. Hvordan fungerer dropshipping? For å bryte det ned, er slik prosessen flyter:

1. Forhandleren “lager” produkter på deres hjemmeside eller markedsplass

2. Forhandleren eier ikke disse produktene, de eies av leverandøren eller grossisten (som kan være hvor som helst i verden). Disse produktene kan koste 10 kr per enhet fra leverandøren, mens dropshipper viser dem til 50 kr hver (gir en fortjeneste på 40 kr fra salget).

3. Når en kunde bestiller et produkt fra dropshipper sin hjemmeside, mottar selgeren et varsel. Selgeren sender deretter ordren videre til leverandøren, enten manuelt eller automatisk.

4. Leverandøren oppfyller bestillingen og sender den direkte til kunden under dropshipper-navnet

Fordeler med en dropshipping-virksomhet

Som enhver annen forretningsmodell har dropshipping sine fordeler og ulemper, det er bare et spørsmål om å veie dem opp og bestemme om de har den rette balansen for dine omstendigheter og behov.

Lett å komme i gang

Det er relativt enkelt å komme i gang med en dropshipping-virksomhet. Det er aldri lett i seg selv å starte en e-handelsvirksomhet. Tenk på all forskning, planlegging, budsjettering, nettstedsbygging og mangfoldighet eller andre aktiviteter du trenger å gjøre før du selv begynner å selge

Så hvis du vil ta hurtigveien til å bli en online forhandler, kan det være veien å starte en dropshipping-virksomhet.

Dette er mest fordi dropshipping ikke krever de opprinnelige ressursene som trengs for å starte en konvensjonell nettbutikk, som kapital, kontorlokaler, lagerplass, engasjement, etc.

Som vi nevnte før, er det enklere å starte en dropshipping-virksomhet som å finne en leverandør og velge en markedsplass (eller bygge et nettsted, noe som er enklere enn noensinne med mengden av tjenester som er tilgjengelige i dag). Du trenger ikke å betale for et lager, plukke og pakke forsendelser eller administrere lagernivåer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *